Waterschade, wat nu? - De houtmarkt
16043
post-template-default,single,single-post,postid-16043,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Waterschade, wat nu?

Waterschade, wat nu?

Heb je last van waterschade? Heel vervelend voor je natuurlijk. Het is belangrijk dat je de oorzaak van de waterschade snel ontdekt. Het kan zijn dat je te maken hebt met leidingen die gesprongen zijn en dat dit waterschade veroorzaakt. Het kan ook zijn dat de leiding gesprongen is door een hevige regenbui of door slijtage. Om de waterschade zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt. Hieronder lees je wat je kunt doen als een leiding gesprongen is.

 

Wat te doen als een leiding gesprongen is

Voorkom verdere waterschade door de hoofdkraan dicht te draaien. Het is verstandig om eerst wat emmers of flessen met water te vullen. Zo heb je voldoende drinkwater bij de hand. Het is ook verstandig om een vochtige doek op de gesprongen leiding te leggen. Dit voorkomt verdere schade. 

 

Vervolgens is het belangrijk om de lekkage op te sporen. Ga zorgvuldig na of de leiding op één plaats of op meerdere plaatsen gesprongen is. Als je de lekkage niet met het blote oog kunt opsporen, dan kun je een lekdetectie uitvoeren of laten uitvoeren. Met behulp van speciale apparatuur kun je zelfs een gesprongen leiding in de vloer, het plafond of de muur detecteren.

 

Een andere tip is om foto’s te maken van de gesprongen leiding en de waterschade. Je kunt de schade misschien vergoed krijgen van je verzekeringsmaatschappij. Als je in een huurhuis woont, is het belangrijk onmiddellijk contact op te nemen met je huisbaas of woningbouwvereniging.

 

Schakel een loodgieter in

Ben je niet in staat de oorzaak van het lek te ontdekken of wil je liever niet zelf aan de leidingen werken? Schakel dan snel een ervaren loodgieter in. Door de ervaring en kunde van een loodgieter is een gesprongen leiding snel verholpen. Ook voor advies kun je te allen tijde goed terecht bij een professionele loodgieter. Veel loodgieters staan 24/7 voor je klaar. 

No Comments

Post A Comment