Waarom is een paardenbox nodig? - De houtmarkt
15605
post-template-default,single,single-post,postid-15605,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Waarom is een paardenbox nodig?

Waarom is een paardenbox nodig?

Een paardenbox is voor een paard natuurlijk handig om in te slapen maar een paard is het liefst buiten, dus waarom is dan een paardenbox nodig? Er zijn verschillende paardenrassen en daar heb je dan ook een bepaalde stal voor nodig. Wilde paarden lopen bijvoorbeeld veel meer dan stalpaarden. Uit een onderzoek is gebleken dat paarden gefrustreerd, gestrest en agressief als ze alleen in een box staan. Een paard hoort eigenlijk niet in een stal thuis, want paarden hebben geen dag- en nachtritme. Het is wel duidelijk dat het beter is om een paard in een weiland te hebben dan in een stal, maar een paard kan bij storm of in de winter niet de hele tijd buiten blijven. Dan is het handig om een paardenbox te hebben.

Hoe onderhoud je een paardenstal?

Paarden slapen in een paardenstal maar doen ook hun behoefte daarin, dan is het belangrijk om het vaak schoon te maken. Het schoonmaken van de stal is niet vaak nodig, maar de uitwerpselen van een paard zijn wel beter om dagelijks op te ruimen. Paarden eten ook in de stal. Water drinken ze vaak uit een emmer maar hooi ligt vaak op de grond. Dan is het ook beter om een stal schoon te houden in verband met bacteriën. Om de stal hygiënischer te houden kan je 1 of meerdere keren per week, naar behoefte, het stalbed benevelen met de micro-organismen oplossing. Paardenboxen komen in verschillende maten en vaak zijn ze van metaal en hout gemaakt. Het is hout is in de meeste gevallen van bamboe. Bekijk hier verschillende staldeuren perfect geschikt zijn om de stal mee af te sluiten.

Wild paard Stalpaard
  • 60% eten — Lopend, dagelijks >30 Km
  • 20% staan
  • 10% liggen
  • 10% andere activiteiten, zoals spelen, sociale interactie
  • 15% eten — Stilstaand
  • 70% staan
  • 10% liggen
  •  3% andere activiteiten, zoals spelen, sociale interactie

Omheiningen voor paarden

Zoals eerder gezegd zijn paarden liever buiten dan in een stal. Een wild paard is veel actiever dan een stalpaard, want een wildpaard loopt 45% meer dan een stalpaard. Wilde paarden zijn geen apart ras. Echte wilde paarden bestaan eigenlijk niet meer, want de paarden die in de vrije natuur leven zijn afstammelingen van gedomesticeerde paarden, paarden die de laatste paar honderd jaar zijn vrijgelaten en ontsnapt uit gevangenschap. Deze paarden zijn dan ook representatief voor onze gedomesticeerde paarden, maar het enige verschil is dat deze paarden hun eigen gang gaan en een leefwijze volgen die niet door de mens is opgelegd. Dan is het handig om te bepalen of je een groot of klein perceel nodig hebt. In het cirkeldiagram is te zien wat de activiteiten zijn van een wild paard. Het is duidelijk dat wanneer u een wild paard hebt, dat die veel beweging nodig heeft en veel eet. Dan is een goede omheining belangrijk. Voor uitstekende paardenboxen of omheiningen kunt u terecht bij Rutjespferdeboxen.de.

No Comments

Post A Comment