Tuin aanpassen? Dit moet je weten over tuinhout - De houtmarkt
15919
post-template-default,single,single-post,postid-15919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Tuin aanpassen? Dit moet je weten over tuinhout

Tuin aanpassen? Dit moet je weten over tuinhout

Wil jij jouw tuin voorzien van een nieuwe schutting, tuinschuur, pergola of terrasoverkapping en ben je op zoek naar meer informatie over welk soort tuinhout de beste keuze is? Wij hebben een aantal belangrijke feiten voor je op een rijtje gezet. Voor meer advies kan je het beste contact opnemen met een houthandel in Drenthe of een andere plaats bij jou in de buurt.

Over tuinhout

Tuinhout is hout dat zeer geschikt is om te gebruiken in de tuin, omdat het goed bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Sommige soorten tuinhout zijn geïmpregneerd, zodat ze extra goed beschermd zijn tegen zon, regen, vorst en wind en andere soorten zijn van zichzelf sterk genoeg. Tuinhout is onder te verdelen in verschillende duurzaamheidsklassen. De meest duurzame klasse is de eerste klasse. Tuinhout dat in deze klasse valt gaat meer dan 25 jaar mee. Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan, maar het is wel een investering die zichzelf uitbetaalt.

Verschillende soorten tuinhout

Tuinhout is te verdelen in twee verschillende soorten: zacht hout en hard hout. Zachthout is afkomstig van naaldbomen. Onder zacht hout vallen onder andere douglashout, vurenhout en grenenhout. Zacht hout is goed te bewerken maar heeft als nadeel dat het niet zo duurzaam is als hardhout. De levensduur van het meest duurzame soort zachthout, douglashout, is maximaal 15 jaar. Wil jij langer van jouw tuinhout genieten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor hard hout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en heeft een levensduur van 15 tot en met minimaal 25 jaar. Deze levensduur kan langer uitvallen, afhankelijk van het type hout en het onderhoud.

Funderingen en andere constructies die goed tegen een stootje bestand moeten zijn, kan je het beste optrekken uit hardhout. Voor het afbouwen van tuinschuren, pergola’s, terrasoverkappingen en schuttingen kan je gewoon gebruik maken van zachthout.

Tuinhout kopen bij een houthandel in Drenthe

Wil jij tuinhout kopen voor één of meerdere projecten in jouw tuin? Het beste tuinhout koop je bij een houthandel in Drenthe of een andere plaats bij jou in de buurt. Houthandels hebben jarenlange ervaring met tuinhout en kunnen jouw uitgebreid adviseren over welk soort tuinhout de beste keuze is voor jouw project. Daarnaast kan je altijd bij hen terecht voor advies over jouw project en kleine details zoals welke schroeven je het beste kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

No Comments

Post A Comment