Tips om je eigen lekkage te verhelpen - De houtmarkt
16037
post-template-default,single,single-post,postid-16037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Tips om je eigen lekkage te verhelpen

Tips om je eigen lekkage te verhelpen

Last van een lekkage? Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met een lekkage in zijn huis. In de meeste gevallen ontstaat dit door achterstallig onderhoud. Maar in sommige gevallen is dat niet het geval en kan een leiding om een andere reden springen. Of het kan zijn dat de lekkage wordt veroorzaakt door een andere oorzaak. 

Gelukkig kan een lekkage gemakkelijk gerepareerd worden. In sommige gevallen is het mogelijk om dit zelf te doen, in andere gevallen doe je er verstandig aan om een professionele loodgieter in te schakelen. Hieronder staan een aantal tips om je eigen lekkage te verhelpen.

 Tip 1: Pak een lekkage zo snel mogelijk aan. Om het risico van ernstige vochtschade in je huis te vermijden, is het belangrijk dat je een het probleem zo snel mogelijk aanpakt.

 Tip 2: Zorg dat het lekken tijdelijk gestopt wordt. Ongeacht of je de bron van een lekkage kunt vinden of niet, is het belangrijk om het lek tijdelijk te stoppen. Je kunt dit doen door een vochtige doek om de lekkende leidingen te binden of door een emmer onder de leiding te zetten.

 Tip 3: Voor een lekdetectie uit. Zo voorkom je onnodige schade aan een vloer of muur. Het verstandigst is om de lekdetectie door een gespecialiseerde loodgieter te laten doen. Vaak worden de kosten van een lekdetectie door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Bij een lekdetectie zal de loodgieter professionele apparatuur gebruiken om de oorzaak van de lekkage te ontdekken en te verhelpen.

 Tip 4: Schakel een loodgieter in om de lekkage te verhelpen. Vaak is het moeilijk om de het probleem zelf te verhelpen. Het is dan verstandig een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft de juiste kennis, ervaring en apparatuur en kan het lek meestal in een mum van tijd verhelpen. 

No Comments

Post A Comment