Robuust en landelijk: Douglas hout - De houtmarkt
15539
post-template-default,single,single-post,postid-15539,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Robuust en landelijk: Douglas hout

Robuust en landelijk: Douglas hout

Bent u op zoek naar hout met een pure en robuuste uitstraling? Dan is het duurzame Douglas hout een goede keuze. Dit is een sterke houtsoort die 10 tot 15 jaar meegaat. De mooie roze-achtige tint geeft het hout een warme uitstraling. Op de website van Tuinafscheiding.nl vindt u veel verschillende producten van Douglas hout, van planken tot balken en kant en klare tuinschermen.

In Nederland is Douglas hout nog niet heel bekend, maar het spreekt mensen die van het buitenleven houden erg aan. Vooral fijnbezaagd hout, omdat dit een licht ruwe structuur heeft. Dat zorgt voor een robuuste uitstraling en een landelijk karakter. Vaak wordt Douglas hout gebruikt voor veranda’s en kapschuren.

Het blanke hout gaat 10 tot 15 jaar mee, maar vergrijst wel langzamerhand door invloed van het weer. Dit is een eigenschap die veel mensen mooi vinden, maar door behandeling met speciale olie is het ook mogelijk om de originele kleur te behouden. Daarnaast is het hout ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs en wit. Dat heeft wel de robuuste uitstraling van Douglas hout, maar dan met een modern tintje.

Landelijke woonstijl

Houdt u van een landelijke woonstijl, dan is Douglas hout ook zeker een aanrader voor uw interieur. Bijvoorbeeld door massieve houten kubussen te gebruiken als salontafel of plantentafel. Maar ook een eettafel met bijvoorbeeld een stalen frame eronder, dat past ook juist weer mooi in een wat meer industriële woonstijl.

U ziet het: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u aan de slag met Douglas hout bekijk dan het ruime assortiment planken, balken, tuinschermen en andere producten op Tuinafscheiding.nl

No Comments

Post A Comment