Hoe herken je een lekkage? - De houtmarkt
16040
post-template-default,single,single-post,postid-16040,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Hoe herken je een lekkage?

Hoe herken je een lekkage?

In de meeste gevallen heb je een lekkage niet altijd meteen in de gaten. Het vervelende is dat op het moment dat een lekkage wordt ontdekt er meestal als schade is ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van vocht- of schimmelplekken in je muur, plafond of vloer. Maar je kunt een lekkage ook ontdekken doordat je een hogere waterrekening ontvangt, terwijl je niet meer water gebruikt dan je normaliter doet. In dit artikel lees je meer over hoe je een lekkage kunt herkennen.

 

Een lekkage is meestal klein, maar de schade kan flink oplopen. Vooral omdat een lekkage pas wordt opgemerkt nadat er al schade is ontstaan. Je kunt een lekkage herkennen aan het volgende:

 

  •   Vocht en schimmelplekken. Zodra je vocht- of schimmelplekken op je muur, plafond of in de vloer ziet, weet je dat er ergens een lekkage is.
  •   Loszittend behang, muffe geur in huis of afbladderende verf. Dit kunnen tekenen zijn van een mogelijk lekkage.
  •       Hogere waterrekening. Heb je plotseling een veel hogere waterrekening? Dan is het goed om je waterstand in de gaten te houden. Als dat zo is, is het een goed idee om je waterpeil in de gaten te houden. Noteer de stand van de watermeter voor je gaat slapen en doe dat ’s morgens nog eens. Als de stand gestegen is, heb je misschien te maken met een lek.

 

Schakel een ervaren loodgieter in

Heb je last van een lekkage in huis of vermoed je het? Schakel dan zo snel mogelijk een ervaren loodgieter in, zodat je het probleem zo snel mogelijk door een ervaren loodgieter kunt laten verhelpen. Zo voorkom je verdere schade. Weet je niet waar de lekkage zich bevindt? Dan kun je een lekdetectie laten uitvoeren door een ervaren loodgieter en dan laten repareren. Weet je al waar het lek zich bevindt? Dan kan je het onmiddellijk laten repareren.

No Comments

Post A Comment