Het laminaat eiken - De houtmarkt
15585
post-template-default,single,single-post,postid-15585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Het laminaat eiken

Het laminaat eiken

Een vloerbedekking in een kamer moet warmte uitstralen. Er wordt daarvoor nog wel vloerbedekking gebruikt, maar veel minder dan een tijd geleden. Omdat er zoveel verschillende kleuren en designs zijn, is het nog wel aantrekkelijk om het te gebruiken, maar het heeft ook grote nadelen. Vloerbedekking wordt snel vuil. Je moet de vloerbedekking, zodra je er een bepaalde vloeistof op morst, direct gaan schoonmaken. Ook zal vloerbedekking bij normaal gebruik vuil worden. Je kunt het dan zelf schoonmaken met de juiste hulpmiddelen, maar dat ook laten doen. Om deze nadelen te achterhalen heeft met gezocht naar een andere manier voor een warme uitstraling in bijvoorbeeld de woonkamer. Door houten planken te gebruiken wordt de warmte in huis teruggebracht.

Houten planken
Je kunt voor de vloer houten planken gebruiken. Een dergelijke vloer kun je zelf leggen. Er moeten bepaalde regels in acht worden genomen. Een houten vloer zet uit als hij warm wordt. Daarom moet je ruimte houden tussen de wanden waar de vloer gelegd wordt. Wanneer hij warm wordt kan hij uitzetten. Nu is het leggen of laten leggen van een houten plankenvloer een kostbare aangelegenheid. Daarvoor kun je als vervanger laminaat gebruiken. Indien je goed laminaat gebruikt zal het niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Laminaat
Het laminaat is een vloerbedekking die de laatste jaren zeer veel wordt gebruikt in de woon- en slaapkamer. Voordat we laminaat gingen gebruiken, heeft men een periode gehad dat er hoofdzakelijk tegels werden gebruikt. Dat geeft een fris uiterlijk. Om de warmte hierbij terug te brengen legde men daarover dan weer vloerkleden. Dat heeft weer het nadeel dat de vloerkleden snel vuil kunnen worden. Daarom kiest men tegenwoordig vaak voor het laminaat.

Het laminaat is een composietmateriaal wat meestal uit drie of vier lagen bestaat. De onderste laag is een laag van melanine. Daarop komt de drager die van een high density board is gemaakt. Op deze laag wordt een bedrukt papier aangebracht die de houtstructuur heeft. Over deze laag komt de kunststof toplaag. De toplaag wordt extra versterkt door korind of aluminiumoxide.

Indien je een eiken laminaat met structuur wilt hebben, zijn de mogelijkheden zeer groot. Je kunt een laminaatvloer kiezen van licht of donker eiken. Het is afhankelijk van de inrichting van de woonkamer. Een eiken laminaatvloer geeft een zeer mooie uitstraling. Je kunt daarbij de keus maken voor rustiek eiken. Dat is de vloer die meest wordt gebruikt. Ook kun je gebruik maken van naturel eiken en white wash. Laat je altijd goed voorlichten wat een goede vloer is bij de inrichting van bijvoorbeeld je woonkamer.

Voordeel van laminaat
Deze vloerbedekking heeft een groot voordeel. De vloer is zeer eenvoudig te leggen. Het tegenwoordige laminaat is voorzien van een kliksysteem. Je hoeft het maar in elkaar te klikken om het goed op de vloer aan te brengen. Je moet rekening houden met de ruimte die er moet zijn tussen de vloer en de wanden. Wanneer laminaat warm wordt zet het uit. Indien je de vloer tegen de wand zou leggen wordt de vloer omhoog gedrukt. Dat kun je dus eenvoudig voorkomen door te zorgen dat hij kan uitzetten. Ook bij buizen die door de vloer gaan moet de ruimte voor het uitzetten van het laminaat aanwezig zijn.

 

No Comments

Post A Comment