Gezellig barbecueën in de zomer met de pellet-barbecue! - De houtmarkt
15899
post-template-default,single,single-post,postid-15899,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Gezellig barbecueën in de zomer met de pellet-barbecue!

Gezellig barbecueën in de zomer met de pellet-barbecue!

 

Nog redelijk onbekend, maar toch steeds bekender is de pellet-barbecue. De pellet-barbecue wordt ook wel een pellet-grill genoemd en krijgt de laatste jaren steeds meer naamsbekendheid. Elke Nederlander houd wel van gezellig barbecueën in de zomer. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en wij zetten de verschillende methoden op een rij met de voor- en nadelen. Houtpellets kopen is gemakkelijk en verloopt snel.

Elektrische barbecues

De laatste jaren zien we ook steeds vaker elektrische barbecues verschijnen. Omdat deze op stroom werken en dus duurzamer zijn worden ze ook steeds populairder. Echter zijn elektrische barbecues vaak klein en heb je er daarnaast ook stroom voor nodig. Dit laatste kan lastig zijn tijdens het kamperen, waar barbecueën nou juist een perfecte activiteit voor is.

Barbecueën op houtskool

Het gebruik van houtskool is de traditionele manier en nog altijd erg populair. Je eten krijgt hier ook een rokerige smaak. Echter zijn er wel een paar nadelen wanneer je op deze manier gaat barbecueën. Het kan namelijk erg lang duren doordat de barbecue warm is en daarnaast kan het rookoverlast geven voor je buren. 

Gebruik maken van gas

Een andere veelgebruikte manier is door gasflessen te gebruiken. Nadeel hieraan is dat je de flessen vaak mee moet sjouwen. Op de camping kan dit een voor en een nadeel geven. Enerzijds wordt het op campings veel gebruikt omdat flessen mee zijn te nemen, maar aan de andere kant hebben andere mensen juist minder zin om de flessen altijd mee te sjouwen. 

Waarom een barbecue op pellets populair is?

Veel van de bovenstaande nadelen heb je niet met een pellet-barbecue. Deze verhit namelijk op pellets en bereikt snel een hoge temperatuur. Daarnaast heb je hiermee geen last van rook en het is tegelijkertijd ook nog eens een enorm duurzame manier om te barbecueën. 

Ben jij geïnteresseerd in nog meer leuke leestips omtrent barbecueën? Lees dan deze 8 gouden tips.

No Comments

Post A Comment