De Cv ketel is stuk, wat nu? - De houtmarkt
15843
post-template-default,single,single-post,postid-15843,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

De Cv ketel is stuk, wat nu?

De Cv ketel is stuk, wat nu?

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee en is daarna aan vervanging toe. Hoe ouder een cv-ketel is, hoe meer energie het verbruikt om de beoogde temperatuur in huis te halen. Als je cv-ketel door een of ander reden stuk gaat, zal het water dat uit de kraan stroom koud zijn. Ook zal het in huis tijdens de winter kil zijn.

Een nieuwe ketel

Doet je cv-ketel het niet, dan is een monteur de juiste persoon om te na te gaan waar het mis gaat. Een monteur kan de ketel inspecteren en het probleem  analyseren. Een kapotte cv-ketel kun je liever vervangen met een nieuwe. Reparatie van een defecte cv-ketel is meestal de moeite niet waard en heel vaak is reparatie niet mogelijk. Laat je nooit ompraten door een monteur die langs is geweest en een duur aanbod doet met als voorwendsel dat hij u snel uit het probleem zult helpen. Laat je altijd op de hoogte brengen van de prijzen van cv-ketels bij verschillende bedrijven door een offerte op te vragen en maak een vergelijking. Zo kies je dan een cv-ketel die past bij jouw budget.

 

Mogelijke oorzaken

 

Hier zijn enkele redenen waardoor een cv-ketel stuk kan gaan:

  • De cv-ketel is al 15 jaren of langer in gebruik

Hoe ouder de cv-ketel des te meer het slechter presteert en energie verbruikt. De levensduur van een cv-ketel is gesteld op maximaal 15 jaar. Als de levensduur voorbij is, is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Houd altijd de datum van aanschaf bij en maak voor jezelf een financiële begroting hoeveel geld je jaarlijks opzij kunt zetten om na zoveel tijd een nieuwe ketel te kunnen bemachtigen.

 

  • Je cv- ketel is niet onderhouden

Onhoud van een cv-ketel is wettelijk verplicht. Onderhoud zorg er ook voor dat het risico op storingen tot 5 maal toe wordt verminderd.

 

  • Niet geïsoleerde leidingen

Leidingen die niet zijn geïsoleerd, zijn onderhevig aan condensatie en kunnen een storing veroorzaken. Dit zijn meest voorkomen de oorzaken van een storing.

 

  • De cv-ketel heeft een lange tijd stilgestaan

Cv-ketels die voor een lange tijd zijn uitgeschakeld, kunnen bezwijken omdat er onvoldoende gas in de leidingen aanwezig is. Om dit op te lossen moet de leiding ontlucht worden.

Een geblokkeerde waterpomp is het gevolg als ketels op stookolie lang hebben stilgestaan. Andere problemen die zich voordoen zijn verstopte en vervuilde filters. De filters raken vervuilt als het niveau in de stookolie te laag is voor je ze weer vult.

 

  • Rendement cv-ketel

Als het lang duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, dan geeft dat aan dat het rendement van de cv-ketel laag is. Het risico voor een panne is in dit geval heel hoog.

Reparatie

Nieuwe ketels zijn energiebesparend. Het is dus verstandig om een kapotte cv-ketel te vervangen met een nieuwe. Een kapotte cv-ketel is een onvoorziene gebeurtenis en je zult daarop voorbereid moeten zijn. In sommige gevallen is reparatie van een cv-ketel wel mogelijk. Reparatie van cv-ketel kan een uitkomst zijn als je op dat moment fincieel krap bent en als de  verwarming noodzakelijk is. Intussen kun je dan sparen voor een nieuwe ketel.

Heeft je cv-ketel het begeven? Ga voor een nieuwe ketel en bespaar heel wat energiekosten.

Voor lekkages in de leidingen of onderhoud van je cv-ketel, maak contact met de beste loodgieter.

No Comments

Post A Comment